Neuigkeiten

Ventoux Sailing Team

Ventoux Sailing team til ORC Worlds

Ventoux ser tilbage på sommerens ORC-Worlds satsning. 2016 har været et spændende år for skipper Niels Nørgaard Pedersen og hans syv mand store besætning på X37’eren Ventoux fra Middelfart.

Indtil nu er samarbejdet kulmineret med deltagelse ved ORC Worlds i Skovshoved fra den 17. til 23. juli 2016 - et stævne med 140 deltagende både fra hele Europa.

Ventoux-besætningen er sammensat af erfarne amatørsejlere, fra Vejle, Middelfart og Thurø Sejlklubber. Ventoux’ 8-mands besætning består af 4 unge (ca 20 år) og 4 ældre sejlere (45 år+).

Forud for VM’et er gået et intenst efterår 2015 og forår 2016, hvor besætningen er blevet sammensat og sammensejlet. Båden er blevet klargjort til ORC-reglerne med god hjælp og opbakning fra Elvstrøm Sails, som stillede op i forberedelserne til VM. I juni var vi til Pre-Worlds stævne i Skovshoved. Båden blev sejlet til Skovshoved umiddelbart efter årets Fyncup.  Sejladserne under VM blev afviklet på Øresund i sommerens smukkeste vejr. Der blev afviklet 7 banesejladser og en off-shore sejlads. Der var 63 både i C klassen, som blev opdelt i 2 starter. De første dage gik rigtigt godt med bla. en tredieplads i off-shoresejladesen. "Vi lå lunt i top 10 samlet, kom i det såkaldte Gold Fleet, og det blev bemærket på havnen, at vi som standardbåd lå, hvor vi gjorde. De sidste 2 dage blev lidt stolpe ud. En OCS og et vindhul i allersidste sejlads gjorde vi mistede en podieplads blandt amatørerne." Det endte med at besætningen på Ventoux sejlede sig til en samlet 18. plads overalt ud af de 63 både og en 4. plads blandt amatørerne.

"Det har været spændende at følge Ventoux på tæt hold under ORC afviklingen, hvor Elvstrøm Sails jo var on-site i hele perioden", fortæller Per Weiskvist.

> Læs mere her

Ventoux sailing ORC Worlds 2016