Hop direkte til indhold

I enhver virksomhed er den næste generation vigtig. Og i Elvstrøm Sails er der altid plads til sejlmagerlærlinge. 

Den næste generation er godt på vej, og med vores 70-års jubilæum i år var det en perfekt anledning til at møde nogle af dem, der skal være med til at tage Elvstrøm Sails ind i fremtiden.

ESU 6 (Kopier)

Katrine Milton, Simon Barlebo og Mads Christian Taatø har hver især haft deres forskellige veje til sejlmageri og til Elvstrøm Sails, men fælles er deres stærke passion for sejlsport.

Trioen sejler mange forskellige klasser, og mens Katrine stadig sejler lidt Europajolle fra tid til anden, så er fokus generelt på kølbåde for alle tre.

- Jeg stiftede egentlig først kendskab med sejlmageri for sjov. Jeg gik på en efterskole med sejlads som linjefag, og gennem det blev vi en dag spurgt, om vi ville prøve at lave et furlcover. Jeg syntes det var sjovt at lære, og da vi siden havde en uge, hvor vi skulle lave et projekt og være i et kort praktikforløb, så blev det som sejlmager. Det førte selvfølgelig til mere, så nu er jeg her, siger Katrine Milton.

Simon Barlebo havde en lidt anden vej ind, for han mødte først Elvstrøm Sails på en bådmesse:

- Jeg mødte Elvstrøm Sails på en bådmesse. Jeg var jobsøgende på det tidspunkt, så jeg tog kontakt, og efter en testperiode på loftet fandt jeg ud af, at jeg virkelig godt kunne lide at være sejlmager. Det førte så til muligheden for at blive lærling, og nu er jeg i det samme, fire års lærlingeprogram som Katrine også er.

ESU 4 (Kopier)

Mads Christian Taatøs vej til at blive sælgertrainee var til gengæld en helt anden – den opmærksomme læser har måske bidt mærke i efternavnet, for Mads Christian er nærmest født ind i sejlmageri. Han er søn af Thomas Taatø, ejer af Elvstrøm Sails Øst i Nivå:

- Jeg kan ikke rigtigt sige mig fri for at være født ind i det... Min far har haft sejlloftet i Nivå i mange, mange år, og derfor har sejlads og sejlbåde altid været en del af mit liv. Vi har altid haft båd, og gennem X79, X99 og til vores nuværende X362 er det blevet til masser af sømil. Ved siden af begyndte jeg at sejle optimistjolle som seks- eller syvårig, så sejlsport har altid været en del af mit liv, siger Mads Christian.

ESU 2 (Kopier)

At fortsætte historien

For trioen har jobbet hos Elvstrøm Sails også åbnet døre for flere kapsejladser både nationalt og i udlandet – men det handler også om at arbejde under et navn, som har været med os i 70 år. Et brand, der blev skabt af en sejler med en helt unik historie – en historie, som den næste generation også værdsætter.

- Jeg hører helt bestemt til den næste generation af sejlere – og selvom vi af gode grunde ikke har set Paul Elvstrøm konkurrere, så tager det ikke lang tid, før man indser, hvor meget han gjorde i og for sporten. Det hele startede for mig, da jeg begyndte at sejle i Hellerup Sejlklub, som jo også var Paul Elvstrøms hjemmeklub. Der skal man ikke være ret længe, før man ser, at han var og gjorde noget helt specielt. Min generation har nye navne som Anne Marie Rindom, som jeg er stor fan af, men det betyder også meget for mig at være en del af Elvstrøm Sails på mit job i dag, siger Katrine Milton.

Mads Christian Taatø tilføjer:

- At være en lille del af Elvstrøm Sails’ historie er stort for mig. Det er et brand, som jeg sætter en stor ære i at arbejde med. Og for én, der har været involveret i sejlads og teknisk set også i Elvstrøm Sails i nærmest hele livet, så er det fantastisk at være en del af hovedkontoret. Jeg har taget turen fra at reparere og rigge til nu at uddanne mig som sælger, og jeg nyder hver eneste dag at komme rundt i virksomheden. Jeg er sikker på, at der venter meget godt for os i fremtiden.

ESU 8 (Kopier)