Hop direkte til indhold

De sluttede øverst på podiet i 2023, og startede ligeledes første stævne med at tage årets første podieplads.

Det var Sailing Aarhus og Aarhus Internationale Sejlsportscenter, der i denne weekend lagde faciliteter til 1. stævne i Sejlsportsligaens 1. division. Roskilde vandt, Thurø som endte på en 8. plads sidste år, tog 2. pladsen og derefter KDY på en tredjeplads med kun få point imellem.

Sejlerne blev testet, forholdene var svære og banelederen og hans team var på konstant arbejde. Aarhus bugten gjorde det igen til sin sag for sejlerne at finde den stabile vind og vejret skiftede konstant. Lyn, torden, blæst, regn, AP og alt imellem var det, som sejlerne skulle navigere i.

Svære forhold

Så omskiftelige forhold ses sjældent og det var måske også derfor det var tre af hjemmebaneholdene fra Aarhus, nemlig ASK Team Salt, Aarhus og Kaløvig der lå bedst i tabellen lørdag. Det var dog ikke hjemmebanefordelene som endte med at være afgørende for podiet efter stævnets 7 flight.

Aarhus-holdet med Peter Warrer på roret var svær at slå i starten, da han lagde ud med 3 prikker i streg, men efter den ellers gode start sejlede Roskilde sig ind på Aarhus-holdet, og der blev videre gjort plads til Thurø og KDY hen ad søndagen.

I top 4 blev den dårligste placering en 5. plads, og det peger også i retning af et højt niveau og et intenst felt af sejlere. Det er marginalerne der tæller, i hver sejlads.

Om det var middagen på terrassen, eller den igen svingende vind søndag, der slog de lokale hold af pinden, er ikke til at vide. En ting er sikkert, det var i sidste ende Roskilde det formåede at navigere bedst i forhold der mildeste talt gjorde noget som helst bare en smule forudsigeligt.

Det lyder fra en glad Jeppe Borch at ”Niveauet i Sejlsportsligaen er rigtig højt, og vi skal kæmpe for hvert point i de tætte sejladser. Vi er derfor rigtig glade for at vi kan trække os sejrrigt ud af stævnet”.

Roskilde vandt Sejlsportsligaen 2023, og det tegner til en god sæson for det sjællandske hold allerede fra starten.